EVENIMENTE

31 mai- 9 iunie 2013-a 12-a ediție a Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).  Înfiinţat în 2002, TIFF este primul festival de film de lung-metraj din România.

21-23 iunie 2013Jazz in the park. Conceptul unui astfel de festival verde al muzicii bune s-a dezvoltat în New York-ul anilor 80, iar anul acesta Cluj-Napoca va găzdui prima ediție a Festivalului Jazz in the Park.  Iubitorii acestui gen de muzică și al naturii au acces gratuit.

21-23 iunie 2013Electric Castel Festival. Primul festival din Transilvania care duce muzica electronică într-un castel în ruină. Unul dintre cele mai frumoase ansambluri de clădiri istorice din Bazinul Carpatin, castelul Banffy de la Bonțida este pregătit pentru un eveniment legendar care va aduce împreună peste 40 de artiști internaționali și autohtoni.

24 iunie 2013 -Kass cântă Piaf.  Patricia Kass vine pentru prima dată la Cluj-Napoca pentru un concert eveniment organizat de TIFF Events, parte a turneului mondial pe care artista îi aduce un tribut lui Edith Piaf.  Evenimentul va avea loc la sala sporturilor „Horia Demian”.

26 iunie 2013Orquesta Buena Vista Social Club feat. Omara Portuondo & Eliades Ochoa. Pentru prima oară în formulă completă, Eliades Ochoa, Omara Portuondo, Guajiro Mirabal, Barbarito Torres și ceilalți 12 instrumentiști din Orquestra Buena Vista Social Club , artiști care au pus Cuba pe harta muzicii internaționale, vor veni la Cluj-Napoca pentru a susține un spectacol de excepție.

18-21 iulia 2013Peninsula. A 11-a ediție a Festivalului Peninsula se va desfășura anul acesta în Cluj, mai exact pe Valea Gârbăului. Cel mai mare festival de rock din țară a avut prima ediție în anul 2003, la Târgu Mureș, unde, vreme de zece ediții a atras peste 400 de mii de vizitatori.